Motocross

/Motocross
Motocross2019-02-26T20:19:50+00:00
  • Motorcross start på skovbybanen

Motocross som sport

Mange tror, at motorcykelkørsel er noget med at sidde ned og bare gi´ gas. Det gælder absolut ikke en motorcykelsport som motocross.

Motocross er meget konditionskrævende, og du bruger alle muskler i kroppen. Undersøgelser har faktisk vist, at denne sport er mellem de absolut mest krævende, der findes. Blandt andet kan præstationen for topkørere sammenlignes med superliga-fodboldspillere i aktion – blot kan motocrosskøreren ikke holde små pauser ind i mellem, men opretholder præstationen i op til en halv time, to-tre gange i løbet af en løbsdag.

Træningen til motocross er derfor en kombination af forskellig fysisk træning – herunder løbetræning, mountainbike samt køretræning på motocrossmaskinen. Sporten kan naturligvis dyrkes på forskellige niveauer, men nogen træning skal påregnes.

Da en motocrossmaskine løbende kræver vedligeholdelse og reparation, er det en fordel at have nogen “teknisk snilde” – det gør sporten billigst i længden. Så hvis du kan lide udfordringer, fart og spænding og afhængig af dine ambitioner vil ofre lidt tid til træning, så er motocross uden tvivl noget for dig. Og selvom sporten er individuel, så hersker der et godt kammeratskab blandt motocrosskørere, og man kan altid få hjælp fra de mere erfarne hvis man har spørgsmål til vedligehold eller andet teknisk.

Bliv medlem

HMS - den vel nok fedeste klub i jylland. Bliv en del af klubben og fællesskabet.

Klik her og se hvordan du bliver medlem af HMS

du er kun få skridt fra et medlemsskab i Haderslev motorsport